BN Komentar07.07.2017.

BN index u lipnju bilježi lagani rast u odnosu na prethodna razdoblja. Dolaskom ljetnih mjeseci raste potražnja za nekretninama na priobalju što rezultira većim brojem realiziranih transakcija, ali i povećanjem cijena na lokacijama uz more. Povećanje cijena bilježe i pojedine mikrolokacije na području grada Zagreba, dok je u ostatku kontinentalne Hrvatske potražnja i dalje mala.
Prema predviđanjima BN index će i u sljedećim mjesecima bilježiti lagani rast, a usporavanje se očekuje krajem zadnjeg kvartala godine kada se fokus ponovno prebacuje na kontinentalni dio Hrvatske.

BN Index

BN indeks je jedinstveni indeks koji prati kretanja cijena stambenih nekretnina na području Republike Hrvatske. BN indeks se temelji na podacima postignutih cijena tipičnih nekretnina na tipičnim lokacijama iz baze Burze nekretnina. BN indeks se objavljuje jednom mjesečno.

BN indexs graf 201706

BN indeks 06/2017

174,8

Promjena u odnosu na prošli mjesec

0.22%

Promjena u odnosu na godinu dana

0,07%

Tražene i postignute cijene

Graf pokazuje kretanje traženih i postignutih cijena, od 1997.-2015.g., u HR za stanogradnju

Tražene i postignute cijene legenda
 

Prosječno postignute cijene

Graf prikazuje odnos između realiziranih cijena stambenih nekretnina za Grad Zagreb, Jadran i cijelu Hrvatsku, a na temelju podataka iz baze Burze nekretnina.

Prosječno postignute cijene legenda

Barometar cijena

Barometar cijena pokazuje kretanje cijena stambenih nekretnina na tjednoj bazi, temeljeno na podacima iz baze Burze nekretnina.

Prosječna cijena (EUR/m2)
Hrvatska Zagreb Obala Ostalo
0 0 0 0