BN Komentar25.03.2017.

BN indeks je i u veljači zabilježio manji pad u odnosu na mjesec ranije, no to je očekivano za ovo doba godine. Cijene nekretnina su u padu, a takav trend očekujemo do kraja travnja ili početka svibanja kada se očekuje lagani rast cijena. U zimskom razdoblju interes ulagača i kupaca je usmjeren na kontinentalni dio Hrvatske, uglavnom na glavni grad Zagreb.
Tržište će određivati povećana potražnja ali samo za određenim vrstama nekretnina i na manjem broju lokacija. I dalje je u većini Hrvatske tržište je na vrlo niskom broju transakcija osim priobalja i većih gradova. Neovisno o razmjernom padu cijena očekuje se porast prodanih nekretnina.

BN Index

BN indeks je jedinstveni indeks koji prati kretanja cijena stambenih nekretnina na području Republike Hrvatske. BN indeks se temelji na podacima postignutih cijena tipičnih nekretnina na tipičnim lokacijama iz baze Burze nekretnina. BN indeks se objavljuje jednom mjesečno.

BN indexs graf 201703

BN indeks 02/2017

174,1

Promjena u odnosu na prošli mjesec

-0.14%

Promjena u odnosu na godinu dana

0,29%

Tražene i postignute cijene

Graf pokazuje kretanje traženih i postignutih cijena, od 1997.-2015.g., u HR za stanogradnju

Tražene i postignute cijene legenda
 

Prosječno postignute cijene

Graf prikazuje odnos između realiziranih cijena stambenih nekretnina za Grad Zagreb, Jadran i cijelu Hrvatsku, a na temelju podataka iz baze Burze nekretnina.

Prosječno postignute cijene legenda

Barometar cijena

Barometar cijena pokazuje kretanje cijena stambenih nekretnina na tjednoj bazi, temeljeno na podacima iz baze Burze nekretnina.

Prosječna cijena (EUR/m2)
Hrvatska Zagreb Obala Ostalo
0 0 0 0